Leef beter

Eet beter

Kook beter

Proef beter

AGA Electric Control:

Het beste van twee werelden

Overstappen naar elektrisch koken en verwarmen met uw bestaande AGA fornuis? Wij zijn er klaar voor met AGA Electric Control! Hiermee bedient u de ovens en kookplaten los van elkaar. Bovendien kunt u per kookeenheid de temperatuur regelen: duurzaam én comfortabel.

Een nieuwe (gasloze) woning, een praktische overweging of een groenere keuze - welke reden u ook heeft, met AGA Electric Control geeft u uw fornuis een tweede leven. De kookeenheden kunnen apart van elkaar worden ingesteld. Hiermee stemt u de verwarming van uw fornuis af op uw persoonlijke wensen. Zo blijft er ’s zomers bijvoorbeeld minder restwarmte hangen, terwijl u het fornuis op koudere dagen nog altijd als verwarming kunt gebruiken.

Met AGA Electric Control wordt gemiddeld 2000 kWh op jaarbasis verbruikt: dit is een besparing van ca. € 700,- ten opzichte van een gasgestookt AGA fornuis. Met het bedieningspaneel kunt u beide kookplaten en de ovens rechts en/of links onafhankelijk van elkaar bedienen. En als u kiest voor bediening via slimme software is uw gebruiksgemak compleet.

Binnen één dag geregeld
Voor elk AGA fornuis is er een ombouwpakket op maat. Met dit pakket wordt uw gasfornuis binnen één dag omgebouwd naar een elektrisch fornuis. Het oude materiaal wordt verwijderd en het elektrische paneel en de verwarmingselementen worden ingebouwd. Let op: u heeft hiervoor wel twee stopcontacten (230 volt) op twee aparte groepen van 16 ampère nodig.

Kortom, met AGA Electric Control geniet u van het beste van twee werelden: koken en verwarmen op een authentiek gietijzeren kooktoestel met alle voordelen van deze tijd!

Extra

Naast de verkoop van fornuizen kunt u bij ons ook terecht voor:

Ombouw naar aardgas of propaan
De ombouw van uw fornuis kan ter plaatse worden uitgevoerd. Dit gebeurt op een zodanige manier, dat u aan de voorkant niet ziet dat uw fornuis is omgebouwd naar aardgas of propaan.

Verhuizing
bijvoorbeeld van uw oude naar uw nieuwe huis. Maar ook als u een Aga gekocht heeft en u heeft zelf niet de mogelijkheid om het fornuis te vervoeren.

Installatie
Aanpassingen o.a. gasbrander en trekonderbreker.

Onderdelen
Als uw fornuis incompleet is of u wilt een onderdeel laten vervangen en/of opnieuw laten emailleren (niet altijd mogelijk).

Onderhoud
Tijdens deze servicebeurt wordt de brander schoongemaakt en gecontroleerd. De trekonderbreker wordt schoongemaakt evenals de kanalen in het fornuis. Ook wordt de isolatie gecontroleerd en zonodig bijgevuld.

Er is bij ons veel mogelijk. Natuurlijk in overleg. Mocht u vragen hebben kunt u ons altijd mailen of bellen.