XXL-accesoires


Het toevoegen van accessoires aan uw Big Green Egg kan erg nuttig zijn en uw kookgemak vergroten. Denk aan accessoires die u helpen bij het schoonhouden zoals de ashpan, aan accessoires die uw veiligheid waarborgen zoals de thermische handschoenen of die u kunnen helpen de temperatuur van de producten in de Egg te meten zoals de thermometer. De Egg zorgt voor perfecte temperatuurregeling in de BBQ en met de thermometer kunt u dan ook nog het vlees op precies het goede moment uit de Egg halen, zo zal u vlees altijd perfect gegaard zijn wat uw voorkeur ook is.

Voor de Big Green Egg XXL zijn er enkele accessoires op maat gemaakt, maar ook veel van de accessoires die zijn bedoeld voor andere modellen zijn bruikbaar op de XXL versie. U kunt natuurlijk geen medium afdekhoes over de XXL Egg trekken, maar pannen die zijn bedoeld voor kleinere versies passen natuurlijk ook op de XXL. Hiermee verliest u misschien aan oppervlakte omdat er natuurlijk een nóg grotere pan op zou passen, maar dit levert als voordeel op dat er naast de pan ruimte overblijft waardoor u meerdere gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Maakt u een heerlijke soep dan kunt u op het overgebleven oppervlak een lekker stokbrood krokant bakken of tegelijkertijd vast aan uw hoofdgerecht of zelfs dessert beginnen. De braadpan past bijvoorbeeld op de medium, large, Xlarge, maar ook op de XXLarge. Op deze manier wordt het aanbod aan accessoires nog groter en hoeft u niet perse binnen uw eigen productcategorie te blijven.

Voorbeelden
Wilt u optimaal gebruik maken van de grootte van uw Big Green Egg XXL dan kunnen accessoires daar bij helpen. Zo wordt er op deze website een kalkoen- of kiphouder verkocht waarmee u de hele kip of kalkoen rechtop in de Egg kunt plaatsen. Zo profiteert het vlees optimaal van de luchtstroom in de Egg en wordt er tegelijkertijd plaats bespaard waardoor u meerdere stukken vlees gelijktijdig in de Egg kwijt kunt. Verder zorgen de kalkoen- en kiphouder ervoor dat het vlees zichzelf constant met zijn eigen vet bedruipt wat ervoor zorgt dat het vlees nog sappiger wordt. De kalkoenhouder is van roestvrij staal en de kiphouder is keramisch. Hierdoor is goede kwaliteit gegarandeerd.