The Big Green Egg

MET EEN MIX VAN OUDE WIJSHEID EN INNOVATIEVE MATERIALEN …

De Big Green Egg is gebaseerd op een oude Aziatische kleioven, een traditionele houtgestookte oven waarmee opvallend goede smaak-resultaten werden behaald. Met de hedendaagse kennis, productie-processen en innovatieve materialen is op basis hiervan een volmaakt kooktoestel ontwikkeld. Mede door de perfecte luchtcirculatie, waar-door het voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart, zult u met een Big Green Egg verrassend lekkere en sappige gerechten op tafel zetten.

… SMAAKBELEVING CREËREN …

Door het mooie en functionele design van de EGG’s en het gebruik van superieure materialen haalt u met een Big Green Egg het beste in huis. Het apparaat is vervaardigd van zeer hoogwaardig, voor NASA doeleinden ontwikkeld, keramiek. In combinatie met de deksel zorgt dit voor een zeer laag brandstofverbruik. Dit bijzondere keramiek heeft uitzonderlijk isolerende eigenschappen en kan extreme temperaturen en temperatuurschommelingen aan. Het kan minstens honderdduizend keer worden verhit zonder aan kwaliteit in te boeten. Big Green Egg geeft de consument dan ook levenslange garantie op materiaal en constructie van alle keramische onderdelen van de EGG®. In combinatie met de diverse gepatenteerde delen maakt dit een Big Green Egg uniek. Geen enkel soortgelijk kooktoestel is zo betrouwbaar, duurzaam, weersbestendig en warmte-isolerend. Bovendien weerkaatst het keramiek de warmte, waardoor een air flow ontstaat die een bijzonder aangename smaakinvloed heeft op alle gerechten die u in de EGG gaart. Hierdoor wordt een ultieme smaakbeleving gecreëerd.

… EN SAMEN GENIETEN!

Doordat een Big Green Egg zeer betrouwbaar is kunt u het hele jaar door zorgeloos genieten. Externe temperaturen hebben geen invloed op de temperatuur binnen.de EGG. De twee verstelbare ventilatie-openingen -de luchtregelaar en de margrietschijf -maken het mogelijk deze tot op de graad nauwkeurig te reguleren en te behouden. Mede doordat de Big Green Egg een temperatuurbereik van 70-350 °C heeft is deze, al dan niet in combinatie met bepaalde accessoires, inzetbaar voor allerhande kooktechnieken als grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooking. U zult verrast worden door de smaak van de gerechten en samen genieten van het goede leven.

 

opbouw-big-green-egg